+32 (0)488 84 12 02 cynthia@letterentel.be

Locaties

Privékliniek PYZO

De praktijk bevindt zich in privékliniek PYZO. Deze kliniek is gelegen aan de achterzijde van E5-mode op de Bredabaan te Merksem, vlakbij afrit Kleine Bareel richting Schoten. In deze praktijkruimte zullen alle onderzoeken en gesprekken doorgaan, evenals alle naschoolse therapieën.

Op school

In bepaalde gevallen kunnen schoolbezoeken mogelijk zijn. In samenspraak met de school kan therapie gegeven worden tijdens de middagpauze. Ook scholen mogen mij contacteren als er meerdere kinderen logopedische begeleiding nodig hebben.

Telelogopedie

In tijden van quarantaine of verre verplaatsingen is telelogopedie ook een optie. Hierbij gaan we online aan de slag via een videogesprek. Computervaardigheden zijn niet zo belangrijk, de tools zijn eenvoudig en kunnen ook door jonge kinderen snel toegepast worden. Niet elke therapie is even geschikt om online te geven, de logopedist kan u hierover raad geven.

Behandelingen

Leestherapie

Van letter tot woord tot zin, ons brein heeft veel werk te doen bij het lezen. We moeten niet alleen juist lezen, maar ook vlot lezen, met intonatie en tegelijk begrijpen waar het over gaat. Naast het aanleren van de genoemde zaken, gaan we op zoek naar het leesplezier. Zo gaan we in boeken op ontdekkingstocht naar fantasierijke verhalen, grappige moppen en interessante weetjes, binnen de interesses van het kind.

Spellingtherapie

Op school komt de ene spellingsregel na de andere aan bod. Voor kinderen met spellingsmoeilijkheden gaat dit allemaal veel te snel. Ze passen regels niet toe of halen ze door elkaar. Om al deze regels uit elkaar te houden én toch gemengd toe te passen, komen alle regels tijdens de spellingtherapie opnieuw aan bod, zowel in woorden als zinnen en teksten, in aparte en gemengde oefeningen.

Rekentherapie

Van getallenkennis tot bewerkingen, van natuurlijke getallen tot kommagetallen en breuken, van punten en lijnen tot veelhoeken en cirkels, van meten tot wegen, van euro tot klok, en dit allemaal toepassen in het dagelijkse leven. Op een inzichtelijke manier brengen we de moeilijke rekenelementen opnieuw aan zodat het kind zelf leert welke stappen te ondernemen om tot de juiste oplossing te komen. 

Leer typen met Typ10

Typen is tegenwoordig een belangrijke vaardigheid. Het wordt onder andere gebruikt voor schooltaken, studeren, chatten en mails sturen. Kinderen met dyslexie kunnen door te leren typen meer voordeel halen uit het gebruik van ondersteunende hulpsoftware. Aan de hand van Typ10 leren we kinderen op een speelse manier blind te typen. 

Met Typ10 leren kinderen vanaf 8 à 10 jaar (vanaf derde/vierde leerjaar) op een speelse manier blind typen. In 10 lessen worden de basisvaardigheden aangeleerd, steeds met ruimte voor persoonlijke aandacht en zonder tijdsdruk. Om de letterposities te leren maakt Typ10 gebruik van kleuren, kapstokwoorden, verhalen, invuloefeningen en spelletjes. De methode is hierdoor ook geschikt voor kinderen met leerproblemen. Thuis oefenen de kinderen verder via een speelse online module. Typ10 zorgt ervoor dat het kind/de tiener de basis van het blind typen onder de knie heeft op korte termijn. Daarna kunnen de kinderen positief verder evolueren op vlak van automatisering en snelheid door het online oefenen. Het systeem van wisselbekers en diamanten daagt hen hierbij uit.

De typcursus bestaat uit 10 wekelijkse lessen van 1 uur en 30 minuten en gaat door in kleine groepjes van twee tot vier leerlingen. De eerste vijf lessen zijn basislessen, hierbij leren we per les nieuwe letters bij. Tijdens lessen 6 tot en met 10 oefenen we de letters verder in en breiden we dit uit met hoofdletters, cijfers typen en andere nuttige toetsenbordfuncties.
De kostprijs voor de volledige cursus bedraagt € 250, werkboek en profiel van Typ10 Online en individuele opvolging inbegrepen.
Bij de lessen is een eigen laptop nodig.

Schrijf je in via cynthia@letterentel.be met volgende informatie:
– naam, leeftijd en leerjaar van kind,
– e-mailadres en telefoonnummer van ouder.

Inschrijven kan tot en met zondag 14 november 2021.
Op maandag 15 november volgt via mail verdere informatie voor de start van de typcursus.

Data van de typcursus 2021-2022:

Les 1: vrijdag 19 november van 17.00 u tot 18.30 u
Les 2: vrijdag 26 november van 17.00 u tot 18.30 u
Les 3: vrijdag 3 december van 17.00 u tot 18.30 u
Les 4: vrijdag 10 december van 17.00 u tot 18.30 u
Les 5: vrijdag 17 december van 17.00 u tot 18.30 u

Les 6: vrijdag 14 januari van 17.00 u tot 18.30 u
Les 7: vrijdag 21 januari van 17.00 u tot 18.30 u
Les 8: vrijdag 4 februari van 17.00 u tot 18.30 u
Les 9: vrijdag 11 februari van 17.00 u tot 18.30 u
Les 10: vrijdag 18 februari van 17.00 u tot 18.30 u

 

Het cursusmateriaal van Typ10