+32 (0)488 84 12 02 cynthia@letterentel.be

Behandelingen

Therapie bij leermoeilijkheden en leerstoornissen

Leestherapie

Van letter tot woord tot zin, ons brein heeft veel werk te doen bij het lezen. We moeten niet alleen juist lezen, maar ook vlot lezen, met intonatie en tegelijk begrijpen waar het over gaat. Naast het aanleren van de genoemde zaken, gaan we op zoek naar het leesplezier. Zo gaan we in boeken op ontdekkingstocht naar fantasierijke verhalen, grappige moppen en interessante weetjes, binnen de interesses van het kind.

Spellingtherapie

Op school komt de ene spellingsregel na de andere aan bod. Voor kinderen met spellingsmoeilijkheden gaat dit allemaal veel te snel. Ze passen regels niet toe of halen ze door elkaar. Om al deze regels uit elkaar te houden én toch gemengd toe te passen, komen alle regels tijdens de spellingtherapie opnieuw aan bod, zowel in woorden als zinnen en teksten, in aparte en gemengde oefeningen.

Rekentherapie

Van getallenkennis tot bewerkingen, van natuurlijke getallen tot kommagetallen en breuken, van punten en lijnen tot veelhoeken en cirkels, van meten tot wegen, van euro tot klok, en dit allemaal toepassen in het dagelijkse leven. Op een inzichtelijke manier brengen we de moeilijke rekenelementen opnieuw aan zodat het kind zelf leert welke stappen te ondernemen om tot de juiste oplossing te komen.